Deze perkedel jagung zijn maiskoekjes die in Indonesië worden gegeten als streetfood. Een heerlijk hapje dat bij iedereen in de smaak valt.
1. Maak het beslag door de bloem en maizena in een ruime kom te mengen. Klop het ei erdoor en scheut voor scheut het water tot je een klontvrij beslag hebt.
2. Roer de ketumbar, djahe, kunjit, witte peper en het zout erdoor.
3. Doe de mais, lente-ui, lombok, knoflook en selderij bij het beslag en meng goed.
4. Verhit de olie in een koekenpan. Schep per maiskoekje een volle eetlepel beslag in de pan. Bak er een paar tegelijk.
5. Bak de koekjes op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin en krokant is, draai om en bak de andere kant. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Ga zo door tot al het beslag gebruikt is.
Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra
Voor 16 stuks
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.