Ribbetjes van de BBQ, dat is toch om van te watertanden! Als je de marinade de tijd geeft om in te trekken en de ribbetjes niet hop-hop van de BBQ haalt, maar ze een beetje extra tijdsliefde geeft, dan zullen ze nog onweerstaanbaarder zijn!
1. Bak de garam masala en de komijn even aan in een koekenpannetje en laat afkoelen. Maal fijn in de vijzel en meng in de keukenmachine met knoflook, gember, azijn, yoghurt, kardemom, cayennepeper, nootmuskaat en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
2. Smeer de lamsribben in met de marinade en zet minimaal 8 uur in de koeling.
3. Gril de ribben op de barbecue op 150 °C rustig gaar, dat mag best 45 minuten duren.
Tip: zorg dat ze niet zwart worden, verpak de ribben anders in aluminiumfolie
Credits fotografie: Remko Kraaijeveld
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Voor 6 personen
Temperatuur 150 graden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.