Indian lamb ribs

Indian lamb ribs

Ribbetjes van de BBQ, dat is toch om van te watertanden! Als je de marinade de tijd geeft om in te trekken en de ribbetjes niet hop-hop van de BBQ haalt, maar ze een beetje extra tijdsliefde geeft, dan zullen ze nog onweerstaanbaarder zijn!

Bereiding

1. Bak de garam masala en de komijn even aan in een koekenpannetje en laat afkoelen. Maal fijn in de vijzel en meng in de keukenmachine met knoflook, gember, azijn, yoghurt, kardemom, cayennepeper, nootmuskaat en citroensap en breng op smaak met zout en peper.

2. Smeer de lamsribben in met de marinade en zet minimaal 8 uur in de koeling.

3. Gril de ribben op de barbecue op 150 °C rustig gaar, dat mag best 45 minuten duren.

Tip: zorg dat ze niet zwart worden, verpak de ribben anders in aluminiumfolie

Credits fotografie: Remko Kraaijeveld

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 6 personen

Temperatuur 150 graden

  • 2 el garam masala
  • 2 el komijnzaad
  • 8 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 8 cm gember, geschild, gesneden
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 tl kardemompoeder
  • 3 tl cayennepeper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 citroen, sap
  • zout en peper
  • 3 kilo lamsspareribs 150 °C

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine