Indian lamb ribs

Intro

Ribbetjes van de BBQ, dat is toch om van te watertanden! Als je de marinade de tijd geeft om in te trekken en de ribbetjes niet hop-hop van de BBQ haalt, maar ze een beetje extra tijdsliefde geeft, dan zullen ze nog onweerstaanbaarder zijn!

Ingrediënten

Voor 6 personen

Temperatuur 150 graden

Bereiding

1. Bak de garam masala en de komijn even aan in een koekenpannetje en laat afkoelen. Maal fijn in de vijzel en meng in de keukenmachine met knoflook, gember, azijn, yoghurt, kardemom, cayennepeper, nootmuskaat en citroensap en breng op smaak met zout en peper.

2. Smeer de lamsribben in met de marinade en zet minimaal 8 uur in de koeling.

3. Gril de ribben op de barbecue op 150 °C rustig gaar, dat mag best 45 minuten duren.

Tip: zorg dat ze niet zwart worden, verpak de ribben anders in aluminiumfolie

Credits fotografie: Remko Kraaijeveld

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.