Deze eimuffins zijn lekker als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. De eimuffins zijn ook heerlijk als ze koud zijn, perfect dus voor onderweg of voor op het werk! Mocht je niet zo van champignons houden, dan kun je die altijd vervangen door een ander soort koolhydraatarme groente. Wat dacht je van paprika, ui of prei?
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de champignons in dunne plakjes.
3. Snijd de bacon (indien nodig) in lange plakken. Vet twee holtes van de muffinvorm in, doe er een plakje bacon in en maak er een soort kommetje van.
4. Hak de spinazie fijn en verdeel die samen met de champignons en de geraspte kaas over de holtes.
5. Breek een ei in elke holte en breng op smaak met zout en peper.
6. Bak de eimuffins in ongeveer 17 minuten in de oven, totdat het eiwit stevig is. Serveer warm en garneer eventueel met wat fijngesneden bieslook.
Credits Shutterstock
Voor 2 porties
Bereidingstijd: 15 minuten; Oventijd: 17 minuten
Koolhydraten: 1,3 gram per stuk
Optioneel
Ook nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.