Rukmini Iyer: ‘Ik houd van de combinatie van knapperige, zoute halloumi met citroenbonen en zoete gebakken wortels. Combineer deze warme salade met een stapel platbroden en je hebt een perfecte doordeweekse maaltijd. Of geef er nog een paar salades bij en je hebt een uitgebreide weekendlunch.
1. Leg de babywortels, halloumi en ui op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Roer de citroentijm, komijn en olijfolie erdoor. Zet 30-35 minuten in de oven tot de halloumi goudbruin is en de wortels net gaar zijn.
2. Roer intussen de bonen, walnoten, extra vergine olijfolie, honing, geraspte citroenschil, het citroensap en zeezout door elkaar en zet weg.
3. Roer de bonen en rucola door de gebakken wortels en halloumi en dien op met yoghurt en platbrood.
Opmerking: Deze salade kun je beter meteen eten, als de halloumi nog heet is, maar als je iets over hebt kun je dat de volgende dag prima meenemen in je lunchtrommel.
Voor: 3-4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Oven: 30-35 minuten
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.