Griet met zuringsaus

Griet met zuringsaus

Bereiding

Griet lijkt op tarbot maar is iets goedkoper. in deze simpele bereiding komt de smaak van de vis goed tot zijn recht.

1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Doe de griet in een grote ovenvaste braadpan en vul de buikholte van de vis met de citroenschijfjes en ¼ van de sjalotsnippers. Voeg zout en peper toe, besprenkel met wat olijfolie en bak de vis 40 minuten in de oven, of tot-ie gaar, maar niet droog is. Schenk er na 10 minuten baktijd 300 ml cider over. Verwarm een schaal. Als de vis net gaar is, neem je hem uit de pan, leg je hem op de voorverwarmde schaal en bedek je hem losjes met aluminiumfolie (het garen gaat nog even door), waarna je de saus maakt.

2 Zet de braadpan op middelhoog vuur en bak de rest van de sjalotten in het bakvocht met wat olie zacht. Giet de rest van de cider erbij, breng aan de kook en laat 2 minuten inkoken. Roer de crème fraîche en de zuring erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen met de griet.

Per portie 317 kcal, 14,6 g vet (5,2 g verzadigd), 41,6 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 2,5 g suikers

Fotografie Con Poulos
Recept Andy Harris

4–6 personen

• 1 griet (ca. 1,3 kg), schoongemaakt

• 1 citroen, in schijfjes

• 2 sjalotten, gesnipperd

• olijfolie

• 550 ml cider

• 2 el crème fraîche

• 2 bosjes zuring of (winter)postelein, gesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine