Of deze falafel echt Grieks is durven we niet te zeggen, maar de combinatie van courgette met kikkererwten en tzatziki doet toch denken aan fantastisch zonnige zomers op een Grieks eiland. Serveer de falafel met tzatziki, partjes citroen, koriander en platbroden, of je kunt ze gewoon dippen in groene tahin of hummus. Ook erg lekker.
1. Doe de geraspte courgette in een schaal, meng er 1 theelepel zout door en laat 10 minuten staan. Knijp dan het grootste deel van het vocht uit de courgette en gooi dit weg. Roer met een spatel de peterselie erdoor met de kurkuma, komijn, koriander, het meel, de peper en zout naar smaak.
2. Gebruik een klein uitsteekvormpje of maatlepel om 14-16 even grote balletjes te maken en druk ze een beetje plat.
3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de falafels aan elke kant 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Dien op met de tzatziki, partjes citroen, koriander en platbroden, of waar je maar trek in hebt!
Voor 14-16 stuks
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.