Griekse falafel

Griekse falafel

Of deze falafel echt Grieks is durven we niet te zeggen, maar de combinatie van courgette met kikkererwten en tzatziki doet toch denken aan fantastisch zonnige zomers op een Grieks eiland. Serveer de falafel met tzatziki, partjes citroen, koriander en platbroden, of je kunt ze gewoon dippen in groene tahin of hummus. Ook erg lekker.

Bereiding

1. Doe de geraspte courgette in een schaal, meng er 1 theelepel zout door en laat 10 minuten staan. Knijp dan het grootste deel van het vocht uit de courgette en gooi dit weg. Roer met een spatel de peterselie erdoor met de kurkuma, komijn, koriander, het meel, de peper en zout naar smaak.

2. Gebruik een klein uitsteekvormpje of maatlepel om 14-16 even grote balletjes te maken en druk ze een beetje plat.

3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de falafels aan elke kant 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Dien op met de tzatziki, partjes citroen, koriander en platbroden, of waar je maar trek in hebt!

Voor 14-16 stuks

  • 560 g geraspte courgette
  • 1 theelepel zout, plus extra naar smaak
  • 4 eetlepels vers gesneden peterselieblad
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 80 g kikkererwtenmeel
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie, om in te bakken

Opdienen met

  •  tzatziki
  • partjes citroen
  • vers gesneden korianderblad
  • platbroden

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten