Granita van kokos, limoen & munt

Granita van kokos, limoen & munt

Een verfrissende granita om de reismoede stemming te verhogen is áltijd meer dan welkom. Het fijne is dat granita maken helemaal niet ingewikkeld is. Wij kiezen hier voor een ultieme, frisse variant met kokos, limoen en munt, maar heb je roodfruit liggen of stukjes mango of ananas, ga daar dan lekker mee aan de slag. Minstens zo lekker, en minstens zoveel granita-feest!

Ingredienten1. Doe de suiker en het water in een grote pan en verwarm langzaam tot de suiker is opgelost. Voeg dan de schil van twee van de limoenen en het sap van alle vier toe. Zet het vuur uit en laat de vloeistof iets afkoelen.

2. Giet hem dan voorzichtig in een sapcentrifuge (of gebruik een staafmixer). Voeg de kokosmelk en muntblaadjes toe en meng alles glad.

3. Giet de vloeistof in een ondiepe schaal, liefst een metalen schaal als je die hebt, en zet hem in de vriezer.

4. Haal de granita er na 2 uur uit en ga met een vork door het oppervlak; werk van binnen naar buiten tot je een schaal lichte, luchtige ijsvlokken hebt, iets lichter van kleur dan in bevroren staat. Zet de granita nog een uur terug in de vriezer en serveer dan in ondiepe schaaltjes of glazen met mooie blaadjes heldergroene munt erop.

Credits: fotografie David Loftus

4 stuks in kleine martiniglazen:

  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 500 ml water
  • 4 limoenen, goed afgespoeld 
  • 200 ml kokosmelk
  • een bosje verse munt, alleen de blaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief