4 stuks in kleine martiniglazen:
1. Doe de suiker en het water in een grote pan en verwarm langzaam tot de suiker is opgelost. Voeg dan de schil van twee van de limoenen en het sap van alle vier toe. Zet het vuur uit en laat de vloeistof iets afkoelen.
2. Giet hem dan voorzichtig in een sapcentrifuge (of gebruik een staafmixer). Voeg de kokosmelk en muntblaadjes toe en meng alles glad.
3. Giet de vloeistof in een ondiepe schaal, liefst een metalen schaal als je die hebt, en zet hem in de vriezer.
4. Haal de granita er na 2 uur uit en ga met een vork door het oppervlak; werk van binnen naar buiten tot je een schaal lichte, luchtige ijsvlokken hebt, iets lichter van kleur dan in bevroren staat. Zet de granita nog een uur terug in de vriezer en serveer dan in ondiepe schaaltjes of glazen met mooie blaadjes heldergroene munt erop.
Credits: fotografie David Loftus