Kelving: ‘Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van champignons, maar met een flinke lading kaas eroverheen wordt dit een heerlijk gerecht. Daarnaast is de portobello met een overvloed aan vitamine B zeer gezond.’ Ellen: ‘Dit is een heel makkelijk recept om voor zowel hem als haar te maken, omdat de variatie slechts in de topping zit. Kel gebruikt zóveel toppings dat de portobello nauwelijks meer zichtbaar is. Mijn versie is wat subtieler, maar minstens zo lekker.’
Voor hem en haar
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
3. Maak intussen de portobello’s schoon met een borsteltje en verwijder de stelen. Snijd de steeltjes fijn. Bestrijk de portobello’s met de helft van de olijfolie, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, spinazie en portobellosteeltjes 4-5 minuten. Schep de nootmuskaat en het citroensap erdoor en voeg de couscous in delen toe.
5. Neem de pan van het vuur en meng de koriander erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
6. Vul de portobello’s met het parelcouscousmengsel.
Voor haar
Garneer de portobello met de verkruimelde geitenkaas, de granaatappelpitjes en korianderblaadjes.
Voor hem
Garneer de portobello met de oude kaas, zongedroogde tomaatjes en korianderblaadjes.
Voor hem en haar
Voor haar
Voor hem
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.