Deze kip is comfort food ten top! Serveer met een ijskoud biertje en je maaltijd is compleet.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de kip op een groot vel bakpapier. Bestrooi met 1 theelepel van de chilivlokken, de helft van de rasp, paper en zout. Besprenkel met olijfolie.
3. Leg er een tweede vel bakpapier op en sla het vlees plat met een deegroller tot een dikte van 5 mm. Leg de stukken op een bord, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
4. Meng een scheut olie en het griesmeel door de bataat. Rooster de bataat in 25 minuten goudbruin en knapperig; schep af en toe om.
5. Rooster de noten in een koekenplan op matig vuur goudbruin. Haal de pan van het vuur, druppel olie over de noten en roer de resterende rasp erdoor. Schud de rest van de chilivlokken erdoor.
6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Prak de avocado’s met het citroensap in een kom. Breng op smaak. Rooster de kip in 7-8 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege om. Snijd in plakken en serveer met de bataat, avocado, rucola en cashewnoten.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.