Kedgeree is een Engels gerecht dat bestaat uit vlees of vis, gekookte rijst, peterselie, gekookt ei en currypoeder. In dit recept voegen we voor de frisheid citroenschil toe en vervangen we de peterselie door de dille.
1. Verhit de boter en olie in een diepe pan op middelhoog vuur, fruit de ui 10 min tot hij zacht en glazig is.
2. Voeg de knoflook toe, bak 1 min mee, roer dan de curry erdoor. Warm 1 min mee en voeg de rijst toe.
3. Verwarm al roerende. Voeg de kip en citroenschil toe en warm nog een paar min goed door, voeg dan de eieren en dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
4 personen
• 25 g boter
• 2 el olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, gekneusd
• 2 tl medium curry
• 300 g gekookte, volledig afgekoelde jasmijnrijst (gemaakt van 200 g droge rijst)
• 200 g gerookte kip, in stukken
• rasp van 1 citroen
• 4 gekookte eieren, in achten gesneden
• klein bosje dille, fijngesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.