Deze gepofte courgette met feta en tomatensalade is er eentje die je op de BBQ kunt maken. Tussen de kooltjes krijgen groenten een fijne rooksmaak en de feta en tomatensalade zorgen voor een frisse touch. Ben je van plan deze gepofte courgette te bereiden, dan zouden we je graag een schatting geven van de tijd, maar dat is wat lastig: het hangt er maar net van af hoe heet je BBQ is.
1. Meng de tomatenstukjes en de bosui met de rasp en het sap van de citroen en de helft van de olie.
2. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de snijvlakken kruislings in. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Leg de helften weer tegen elkaar en wikkel de courgettes in twee lagen alufolie. Leg ze tussen de hete kolen van een barbecue en rooster tot ze helemaal zacht zijn. Maak de pakketjes voorzichtig open, bestrooi met de verbrokkelde fetakaas en serveer met de salade.
Credits Fotografie Denni van Huis Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.