Kabeljauwfilet met groenten

Bereiden

Maak de bieten goed schoon boven de wasbak: spoel het zand eraf, schil ze en snijd de boven- en onderkant eraf. Maak als je klaar bent de wasbak vliegensvlug schoon met de handige uittrekslang van de Quooker Flex, die zelfs de kleinste schillen en zandkorrels eenvoudig uit de hoekjes spoelt.

1 Doe voor de groentebouillon alle ingrediënten samen met een eetlepel grof zeezout in een grote pan. Voeg 1½ liter kokend water toe, breng aan de kook op middelhoog vuur en laat ongeveer 30 minuten koken.

2 Neem de pan van het vuur en laat 10 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zeef de bouillon boven een grote hittebestendige maatbeker (maak de pan nog niet schoon).

3 Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan, voeg de linzen en de gesnipperde sjalot toe en bak ze 3 minuten. Schenk dan 200 ml van de bouillon erbij en kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar.

4 Vul een pan met kokend water uit de Quooker en kook om beurten de peulvruchten, romanesco en bieten in 2-3 minuten beetgaar ‒ kook de bieten als laatste, anders verkleuren de andere groenten. Laat ze uitlekken en houd apart.

5 Breng voor het pocheren van de vis de rest van de bouillon tegen de kook aan ‒ het is belangrijk dat je het niet aan de kook brengt, zodat het kookvocht amper beweegt en de vis minder snel uit elkaar valt.

6 Leg de kabeljauwfilets met een schuimspaan in de warme bouillon, pocheer ze 6-8 minuten en haal ze er dan weer voorzichtig uit met de schuimspaan.

7 Verdeel de gekookte linzen, peulvruchten, romanesco en plakjes biet over 4 borden. Leg als laatste de gepocheerde vis erop, bedruppel met een beetje olijfolie en verdeel er wat tuinkers over. Geef de partjes citroen erbij en serveer meteen.

*Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen. De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!

[Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen]

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen.  De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water  waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. 

Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!
Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl