Gegrilde groente met feta & tabouleh

Bereiden

Met kokend water uit de Quooker heb je in no time bulgur gekookt. En de flexibele uittrekslang van de kraan is superhandig om restjes geroosterde groente vliegensvlug van het (barbecue)rooster te spoelen – zo houd je meer tijd over om lekker buiten te zitten!

1. Steek de barbecue aan en laat de kooltjes goed heet worden, of verwarm de ovengrill voor. Doe de feta samen met de helft van de oreganoblaadjes in een kom, voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper. Houd zolang apart.

2. Vul voor de tabouleh een pan met kokend water, voeg de bulgur toe en kook hem volgens de instructies op de verpakking. Laat hem uitlekken en iets afkoelen. 

3. Hak de munt en peterselie fijn en de komkommer in stukjes. Roer ze door de afgekoelde bulgur en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper, en schep de salade om. Dek de kom af met plasticfolie en houd zolang apart.

4. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de aubergine en courgettes in de lengte in dunne plakken. Gril de ui, aubergine, courgettes, paprika, tomaatjes en de knoflook op de barbecue of onder de grill in de oven. Ze zijn klaar als ze aan beide kanten mooi gegrild zijn – de paprika mag zelfs zwartgeblakerd zijn.
 
5. Trek het vel van de paprika, snijd alle groenten in dunne reepjes en druk de tenen knoflook uit hun schil. Plet de tomaatjes een beetje, hak de peterselie en de rest van de  reganoblaadjes grof en meng ze door de groenten. Breng dit alles op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie.

6. Rooster de hele feta ongeveer 3 minuten voorzichtig op de barbecue of in de oven, tot-ie goudbruin is en knapperig, draai hem voorzichtig om en rooster nog 1-2 minuten.

7. Rooster de pistachenoten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, schep dan de honing erover en laat de noten karamelliseren – schud regelmatig om te voorkomen dat ze vastkleven aan de pan. Smeer intussen een vel bakpapier in met olie, schep de noten erop als ze klaar zijn en laat ze hard worden en afkoelen. Hak ze fijn en houd apart.

8. Doe de tabouleh in een schaal en schep de groenten erover. Verkruimel er de feta over, besprenkel met de olijfolie en strooi de pistachenoten erover. Serveer samen met wat extra partjes citroen.

Is het schoonmaken van het barbecuerooster niet jouw favoriete klusje? Met kokend water uit de Quooker is het zo gebeurd!

*Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen. De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie namelijk een flexibele uittrekslang voor warm en koud water waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!

[Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen]

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen.  De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water  waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. 

Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!





Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl