Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke vijg kruiselings in en leg ze in een kleine ovenschaal. Strooi de tijm erover.
Giet de amaretto erover en dan 2 el van de honing. Bak de vijgen 15 minuten tot ze vanbinnen zacht zijn. Roer de overgebleven honing door de ricotta, lepel dit over de vijgen en serveer.
4-6 personen
• 12 grote rijpe vijgen
• 4 takjes citroentijm, blaadjes afgehaald
• 3 el amaretto
• 6 el honing
• 150g ricotta
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.