Deze koude soep verenigt twee zomerse ingrediënten die je meestal niet samen ziet. Het resultaat is verbluffend. Kies wel de beste kwaliteit olijfolie, de smakelijkste tomaten en de roodste kersen die je maar kunt vinden.
1. Doe de tomaten en kersen in een keukenmachine of blender en pureer ze tot een soepachtige textuur. Voeg terwijl de motor draait de olijfolie in een langzame, gestage stroom toe. Blijf pureren tot de soep glad en geëmulgeerd is. Breng op smaak met zout en peper en voeg azijn naar smaak toe.
2. Schenk de soep door een zeef in een kan of kom. Zet hem ten minste 2 uur in de koelkast; een hele nacht mag ook.
3. Klop de soep voor het serveren nog even goed door. Schenk hem in gekoelde kommen of glazen. Besprenkelde soep voor het serveren met olijfolie en garneer met de kervel- of gescheurde basilicumblaadjes.
Voor 4 personen als hapje vooraf of 10 tot 12 kleine borrelglaasjes bij een cocktailparty.
Voorbereidingstijd 20 minuten plus ten minste 2 uur koelen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.