Dat gamba’s een favoriet op de BBQ zijn snappen we maar al te goed, maar hoe maak je ze echt lekker? Dit recept voor gambaspiesen van de barbecue maak je met het grootste gemak, en is niets spannends aan. Wel de spiesen goed blijven draaien op de barbecue, anders kan het toch nog best spannend worden of je vanavond wel een lekker maaltje hebt…
1. Maak de gamba’s schoon en haal het darmkanaal eruit. Maak in een kom een marinade van de overige ingrediënten en leg de gamba’s erin. Zet ze afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
2. Verhit de BBQ tot ongeveer 200 °C. Haal de gamba’s uit de marinade en prik ze aan de spiesen. Je kunt 1 gamba aan 1 stokje doen of 3 wanneer je grote stokjes gebruikt. Gril de gamba’s 2-3 minuten per kant op de BBQ. Het vlees van de gamba moet net niet helemaal meer wit en ondoorzichtig zijn. Gamba’s die te ver doorgaren worden taai en droog
Voor 4 personen
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.