Gambaspiezen van de barbecue

Gambaspiezen van de barbecue

Dat gamba’s een favoriet op de BBQ zijn snappen we maar al te goed, maar hoe maak je ze echt lekker? Dit recept voor gambaspiesen van de barbecue maak je met het grootste gemak, en is niets spannends aan. Wel de spiesen goed blijven draaien op de barbecue, anders kan het toch nog best spannend worden of je vanavond wel een lekker maaltje hebt…

Bereiding

1. Maak de gamba’s schoon en haal het darmkanaal eruit. Maak in een kom een marinade van de overige ingrediënten en leg de gamba’s erin. Zet ze afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.

2. Verhit de BBQ tot ongeveer 200 °C. Haal de gamba’s uit de marinade en prik ze aan de spiesen. Je kunt 1 gamba aan 1 stokje doen of 3 wanneer je grote stokjes gebruikt. Gril de gamba’s 2-3 minuten per kant op de BBQ. Het vlees van de gamba moet net niet helemaal meer wit en ondoorzichtig zijn. Gamba’s die te ver doorgaren worden taai en droog

Voor 4 personen

  • 16 grote gamba’s
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • ¼ bosje koriander, fijngesneden
  • 1 el gerookte-paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • gas- of houtskool-BBQ met deksel
  • 16 spiesjes, geweekt in water

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine