Kijk deze zonnige frambozen-basilicummousse eens stralen! In vier heerlijk makkelijke stappen maak je een mousse die van je tong afsmelt. Heb je geen frambozen in huis maar wel aardbeien? Maak deze mousse gewoon met de zomerkoninkjes en je hebt een net zo lekker toetje. Of wat zeggen we: hij mag ook best stiekem als ontbijt of tussendoortje oppeuzelen.
1. Doe de frambozen, de agar-agar, de vanille en de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot het zachtjes kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Roer tijdens het verwarmen.
2. Doe de frambozensaus in de keukenmachine en blend gedurende een paar seconden tot het geheel smeuïg is. Giet af en laat afkoelen.
3. Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de slagroom op te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook handmatig met een garde stijfkloppen. Voeg de frambozensaus aan de slagroom toe en klop het geheel nog 15 seconden op tot het volledig gemengd is. Schep het in bakjes en zet het in de koelkast tot gebruik.
4. Je maakt de mousse af met verse frambozen, (micro) basilicumblaadjes en een snufje gedroogde lavendelbloemetjes.
Voor: 4 porties
Tijd: 15 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.