Frambozen-basilicum mousse

Intro

Kijk deze zonnige frambozen-basilicummousse eens stralen! In vier heerlijk makkelijke stappen maak je een mousse die van je tong afsmelt. Heb je geen frambozen in huis maar wel aardbeien? Maak deze mousse gewoon met de zomerkoninkjes en je hebt een net zo lekker toetje. Of wat zeggen we: hij mag ook best stiekem als ontbijt of tussendoortje oppeuzelen.

Ingrediënten

Voor: 4 porties

Tijd: 15 minuten

Bereiding

1. Doe de frambozen, de agar-agar, de vanille en de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot het zachtjes kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Roer tijdens het verwarmen.

2. Doe de frambozensaus in de keukenmachine en blend gedurende een paar seconden tot het geheel smeuïg is. Giet af en laat afkoelen.

3. Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de slagroom op te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook handmatig met een garde stijfkloppen. Voeg de frambozensaus aan de slagroom toe en klop het geheel nog 15 seconden op tot het volledig gemengd is. Schep het in bakjes en zet het in de koelkast tot gebruik.

4. Je maakt de mousse af met verse frambozen, (micro) basilicumblaadjes en een snufje gedroogde lavendelbloemetjes.