Foe Yong Hai met gemengde zeevruchten

Foe Yong Hai met gemengde zeevruchten

Foeyonghai is wereldwijd een populair gerecht bij de afhaalchinees en wordt elke avond massaal besteld. Het eiergerecht is vaak gevuld met taugé, kip, gamba’s, lente-ui en erwten. Voor dit recept vond ik gemengde zeevruchten heerlijk klinken.

Ingredienten

1. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in reepjes van 5 cm lang en het witte gedeelte in dunne ringetjes.

2. Klop de eieren los en voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.

3. Verhit de olie in een koekenpan of wok met antiaanbaklaag, tot de olie begint te roken. Voeg het groen van de lente-ui en de helft van de lente-uiringetjes toe en bak tot het aroma vrijkomt. Voeg de zeevruchten, de taugé en de doperwten toe, bak 2 minuten en schenk de losgeklopte eieren erover. Laat het ei eerst een beetje stollen en vouw dan voorzichtig het eimengsel over elkaar; het ei moet klonteren zonder dat het roerei wordt.

4. Schep het zacht gestolde ei op borden en garneer met de rest van de lente-uiringetjes.

Voor 2 personen

5 minuten voorbereiden; 5 minuten bereiden

  • 1 bosje lente-uitjes
  • 6 eieren
  • 270 g gekookte gemengde zeevruchten (ontdooid indien bevroren)
  • 50 g taugé
  • 30 g gedopte doperwten

Uit de voorraadkast

  • een snufje zout
  • een snufje witte peper
  • 1 el plantaardige olie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine