Foeyonghai is wereldwijd een populair gerecht bij de afhaalchinees en wordt elke avond massaal besteld. Het eiergerecht is vaak gevuld met taugé, kip, gamba’s, lente-ui en erwten. Voor dit recept vond ik gemengde zeevruchten heerlijk klinken.
1. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in reepjes van 5 cm lang en het witte gedeelte in dunne ringetjes.
2. Klop de eieren los en voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
3. Verhit de olie in een koekenpan of wok met antiaanbaklaag, tot de olie begint te roken. Voeg het groen van de lente-ui en de helft van de lente-uiringetjes toe en bak tot het aroma vrijkomt. Voeg de zeevruchten, de taugé en de doperwten toe, bak 2 minuten en schenk de losgeklopte eieren erover. Laat het ei eerst een beetje stollen en vouw dan voorzichtig het eimengsel over elkaar; het ei moet klonteren zonder dat het roerei wordt.
4. Schep het zacht gestolde ei op borden en garneer met de rest van de lente-uiringetjes.
Voor 2 personen
5 minuten voorbereiden; 5 minuten bereiden
Uit de voorraadkast
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.