Fijngesneden salade 

Fijngesneden salade 

Deze frisse salade met vele groenten- en kruidensoorten is het ideale bijgerecht. Serveer met vlees, vis, aardappeltjes, pasta: aan jou de keuze!  

Bereiding



1. Snijd de radijsjes, komkommer en paprika’s in kleine stukjes op een grote snijplank, en voeg dan de sla, avocado, tomaten en lente-uitjes toe; snijd ook die fijn.

2. Hak op het laatst de kruiden fijn en voeg ze toe. Blijf snijden en hakken tot je een mooie gemengde salade hebt.

3. Voor de dressing: doe de olijfolie, azijn en mosterd in een jampot en schud ermee; schenk de dressing vlak voor het serveren over de salade.

4 tot 6 personen
• handvol radijsjes
• ½ komkommer
• 1–2 rode paprika’s
• blaadjes van 2 kropjes sla (little gem)
• vruchtvlees van 1 avocado
• 2 tomaten
• 2 lente-uitjes
• wat handenvol zachte kruiden (zoals munt, basilicum
of bieslook)
• 3 el extra vergine olijfolie
• 2 el rode- of wittewijnazijn
• ½ tl dijonmosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!