Deze frisse salade met vele groenten- en kruidensoorten is het ideale bijgerecht. Serveer met vlees, vis, aardappeltjes, pasta: aan jou de keuze!
1. Snijd de radijsjes, komkommer en paprika’s in kleine stukjes op een grote snijplank, en voeg dan de sla, avocado, tomaten en lente-uitjes toe; snijd ook die fijn.
2. Hak op het laatst de kruiden fijn en voeg ze toe. Blijf snijden en hakken tot je een mooie gemengde salade hebt.
3. Voor de dressing: doe de olijfolie, azijn en mosterd in een jampot en schud ermee; schenk de dressing vlak voor het serveren over de salade.
4 tot 6 personen
• handvol radijsjes
• ½ komkommer
• 1–2 rode paprika’s
• blaadjes van 2 kropjes sla (little gem)
• vruchtvlees van 1 avocado
• 2 tomaten
• 2 lente-uitjes
• wat handenvol zachte kruiden (zoals munt, basilicum
of bieslook)
• 3 el extra vergine olijfolie
• 2 el rode- of wittewijnazijn
• ½ tl dijonmosterd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.