Espresso Martini pancakes met Angostura

Espresso Martini pancakes met Angostura

Zin in een stapel verwen-pannenkoeken? Alsjeblieft! Van deze espresso martini pancakes ga je smullen, daar durven wij wel een wedje op te leggen. Je maakt ze met angostura cacao bitters, een bruin kleurige bitter gemaakt van Trinatori Cacao. Als je je neus boven het flesje houdt, ruik je aroma’s van cacao, citrus en kruiden. En de smaak? Rijke cacao, gevolgd door hinten van bloemen. Heerlijk! Je begrijpt, deze espresso martini pancakes met Angostura zijn voor al je zintuigen een feestje!

Bereiding

1. Meng eerst alle beslag- ingrediënten met een garde in een grote kom en laat dit vervolgens een half uurtje rusten.

2. Smelt een beetje boter in een anti- aanbak koekenpan op middelhoog vuur.

3. Giet twee eetlepels van het mengsel in de pan en bak 2 minuten mee. Wanneer je kleine luchtbelletjes ziet ontstaan, kun je de pancakes omdraaien.

4. Meng de roomkaas, yoghurt, bruine rum, kristalsuiker en cocoa bitters met een garde tot een glad geheel.

5. Maak een stapel van de pancakes en smeer steeds een laagje van het room- yoghurt mengsel ertussen.

6. Om het mooi af te toppen kun je nog wat espresso siroop en chocolade krullen over de pancakes strooien.

Beslag:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 ml volle melk
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 3 eieren
  • 25 gr gesmolten boter

Topping:

  • 100 ml espresso- siroop
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 150 gr roomkaas
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 40 gr chocola krullen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief