Deze energierepen met dadel en walnoot zijn het ideale ontbijt voor on the go. En bakken is niet nodig! Bereid ze de avond van tevoren of ga in het weekend aan de slag en geniet de hele week van een energiebommetje in de ochtend. Óf langer: deze energierepen met dadel en stukjes noot zijn namelijk drie weken houdbaar.
1. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier. Week de dadels 30 minuten in lauw water en giet af.
2. Doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot je een goed gemengde pasta hebt.
3. Voeg als het mengsel geen bal wordt een halve eetlepel water toe en herhaal als dat nodig is.
4. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet 3 uur of een nacht in de koelkast en snijd in repen.
5. Je kunt de repen 3 weken bewaren op een koele, droge plek in een luchtdicht afgesloten bak.
V0or 12-16 repen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.