Energierepen met dadel en walnoot

Intro

Deze energierepen met dadel en walnoot zijn het ideale ontbijt voor on the go. En bakken is niet nodig! Bereid ze de avond van tevoren of ga in het weekend aan de slag en geniet de hele week van een energiebommetje in de ochtend. Óf langer: deze energierepen met dadel en stukjes noot zijn namelijk drie weken houdbaar.

Ingrediënten

V0or 12-16 repen

Bereiding

1. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 centimeter met bakpapier. Week de dadels 30 minuten in lauw water en giet af.

2. Doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot je een goed gemengde pasta hebt.

3. Voeg als het mengsel geen bal wordt een halve eetlepel water toe en herhaal als dat nodig is.

4. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet 3 uur of een nacht in de koelkast en snijd in repen.

5. Je kunt de repen 3 weken bewaren op een koele, droge plek in een luchtdicht afgesloten bak.