Deze klassieker mag niet op de paastafel ontbreken. Extra lekker wordt ‘ie met het Egyptische specerijen-notenmengsel dukkah. Dip je soldaatje eerst in het zachtgekookte eitje en dan in de kleine nootjes. Kleverig, spicy en crunchy tegelijkertijd.
1. Meng de noten, zaadjes en kruiden goed door elkaar en zet apart.
2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de reepjes brood goudbruin en knapperig.
3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de eitjes 5-6 minuten. Spoel ze koud, pel en halveer. Serveer de eitjes met toastsoldaatjes en de macadamia-dukkah.
Credits fotografie: Saskia van Osnabrugge; recepten: en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 6 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.