Eitjes met soldaatjes en dukkah
Intro
Deze klassieker mag niet op de paastafel ontbreken. Extra lekker wordt ‘ie met het Egyptische specerijen-notenmengsel dukkah. Dip je soldaatje eerst in het zachtgekookte eitje en dan in de kleine nootjes. Kleverig, spicy en crunchy tegelijkertijd.Ingrediënten
Voor 6 personen.
- 50 g gezouten macadamia-noten, grof gehakt
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
- 25 g sesamzaad, geroosterd
- 1 el korianderzaad, grof gemalen
- 1 el komijn, grof gemalen
- 1 flinke bos platte peterselie, grof gehakt
- 1 klein bosje bieslook, fijngehakt
- 4 sneetjes wit brood, in lange repen van 1 cm breed
- 50 g roomboter
- 6 biologische eitjes
Bereiding
1. Meng de noten, zaadjes en kruiden goed door elkaar en zet apart.
2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de reepjes brood goudbruin en knapperig.
3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de eitjes 5-6 minuten. Spoel ze koud, pel en halveer. Serveer de eitjes met toastsoldaatjes en de macadamia-dukkah.
Credits fotografie: Saskia van Osnabrugge; recepten: en foodstyling Ingmar Niezen