Deze smaakvolle salade maak je met confid de canard, een typisch Frans gerecht. De eendenreepjes meng je met frisse sinaasappel, radijs en twee soorten lof en besprenkel je met een appel-walnotendressing. Bon appetit!
1 Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
2 Doe het eendenvlees, de stukjes sinaasappel, plakjes radijs, beide lofsoorten en de paardenbloem bladeren in een slakom. Voeg de dressing toe, hussel alles goed door elkaar en serveer.
Per portie 348 kcal, 26,2 g vet (4,2 g verzadigd),
18,8 g eiwit, 7,2 g koolhydraten, 6,1 g suikers
4 personen
• 250 g reepjes eend (confit de canard)
• 1 sinaasappel, geschild, in partjes verdeeld en in stukjes gesneden
• 8 radijsjes, in dunne plakjes
• blaadjes van 1 stronkje witlof, gewassen
• blaadjes van 1 stronkje roodlof, gewassen
• handjevol malse paardenbloembladeren, gewassen
Walnoten-sjalotdressing
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 el walnotenolie
• 2 el appelazijn
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
• 40 g walnoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.