Eend-sinaasappel-radijssalade

Eend-sinaasappel-radijssalade

Bereiding

Deze smaakvolle salade maak je met confid de canard, een typisch Frans gerecht. De eendenreepjes meng je met frisse sinaasappel, radijs en twee soorten lof en besprenkel je met een appel-walnotendressing. Bon appetit! 

1 Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.

2 Doe het eendenvlees, de stukjes sinaasappel, plakjes radijs, beide lofsoorten en de paardenbloem bladeren in een slakom. Voeg de dressing toe, hussel alles goed door elkaar en serveer.

Per portie 348 kcal, 26,2 g vet (4,2 g verzadigd),
18,8 g eiwit, 7,2 g koolhydraten, 6,1 g suikers


 

4 personen
• 250 g reepjes eend (confit de canard)
• 1 sinaasappel, geschild, in partjes verdeeld en in stukjes gesneden
• 8 radijsjes, in dunne plakjes
• blaadjes van 1 stronkje witlof, gewassen
• blaadjes van 1 stronkje roodlof, gewassen
• handjevol malse paardenbloembladeren, gewassen

Walnoten-sjalotdressing
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 el walnotenolie
• 2 el appelazijn
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
• 40 g walnoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!