Groene asperges met kaas, pistache en waterkers

Groene asperges met kaas, pistache en waterkers

Gebruik voor dit gerecht heel jonge, dunne asperges. Als ze dikker zijn dan je pink, blancheer je ze eerst 2 minuten in gezouten water. Koop bij voorkeur groene asperges die hier gekweekt zijn. Ze zijn verkrijgbaar van maart tot eind mei.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Leg de pistaches op een bakplaat. Rooster ze 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en hard worden. Hak de pistaches fijn.

3. Wrijf een stalen pan of bakplaat in met de arachideolie en gril de rauwe asperges. Kruid met versgemalen peper en zout.

4. Leg de asperges op een bord. Leg er wat verse kaas op en druppel er wat pistacheolie over.

5. Strooi er de gehakte pistaches over en werk af met een snuif za’atar, fleur de sel en enkele takken pikante waterkers.

Voor 4 personen

  • 50 g pistaches
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 500 g zeer jonge groene asperges, Belgische duinasperges of korenaarasperges
  • peper
  • zout
  • 120 g ricotta of verse jonge natuurkaas
  • enkele druppels pistache-olie
  • een snuif za’atar
  • fleur de sel
  • enkele takken pikante waterkers

TIP: Je kunt de za’atar vervangen door Provençaalse kruiden of gedroogde tijm.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine