Gebruik voor dit gerecht heel jonge, dunne asperges. Als ze dikker zijn dan je pink, blancheer je ze eerst 2 minuten in gezouten water. Koop bij voorkeur groene asperges die hier gekweekt zijn. Ze zijn verkrijgbaar van maart tot eind mei.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Leg de pistaches op een bakplaat. Rooster ze 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en hard worden. Hak de pistaches fijn.
3. Wrijf een stalen pan of bakplaat in met de arachideolie en gril de rauwe asperges. Kruid met versgemalen peper en zout.
4. Leg de asperges op een bord. Leg er wat verse kaas op en druppel er wat pistacheolie over.
5. Strooi er de gehakte pistaches over en werk af met een snuif za’atar, fleur de sel en enkele takken pikante waterkers.
Voor 4 personen
TIP: Je kunt de za’atar vervangen door Provençaalse kruiden of gedroogde tijm.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.