Dubbele chocolade-hazelnootbrownies

Dubbele chocolade-hazelnootbrownies

Met deze brownies van witte en bruine chocolade tover je bij iedereen een glimlach op het gezicht. De hazelnoten geven deze chocoladecakejes een lekkere crunch. Extra fijn: ze zijn zo gemaakt!

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een vierkant bakblik (23 x 23 cm) met bakpapier. Smelt de boter met de suiker en 200 gram van de pure chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat het mengsel in de kom iets afkoelen en klop geleidelijk de eieren erdoor.

2 Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de cacao, en voeg dit mengsel toe aan het choco-eiermengsel. 

3 Schenk de massa in het bakblik. Hak de witte en de rest van de pure chocolade in stukjes en strooi die samen met de noten over de brownieplak.

4 Bak de brownieplak 25 minuten, tot-ie in het midden iets omhoogkomt. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

 
​Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten


366 dagen lang lekker en divers koken?
Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!

Voor 16 stuks  

• 250 g roomboter

• 300 g bruine basterdsuiker

• 225 g pure chocolade

• 4 eieren

• 60 g bloem

• 1 tl bakpoeder

• 60 g cacao

• 50 g witte chocolade

• 50 g hazelnoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!