Met deze brownies van witte en bruine chocolade tover je bij iedereen een glimlach op het gezicht. De hazelnoten geven deze chocoladecakejes een lekkere crunch. Extra fijn: ze zijn zo gemaakt!
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een vierkant bakblik (23 x 23 cm) met bakpapier. Smelt de boter met de suiker en 200 gram van de pure chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat het mengsel in de kom iets afkoelen en klop geleidelijk de eieren erdoor.
2 Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de cacao, en voeg dit mengsel toe aan het choco-eiermengsel.
3 Schenk de massa in het bakblik. Hak de witte en de rest van de pure chocolade in stukjes en strooi die samen met de noten over de brownieplak.
4 Bak de brownieplak 25 minuten, tot-ie in het midden iets omhoogkomt. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
366 dagen lang lekker en divers koken?
Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!
Voor 16 stuks
• 250 g roomboter
• 300 g bruine basterdsuiker
• 225 g pure chocolade
• 4 eieren
• 60 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 60 g cacao
• 50 g witte chocolade
• 50 g hazelnoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.