Voor 16 stuks
• 250 g roomboter
• 300 g bruine basterdsuiker
• 225 g pure chocolade
• 4 eieren
• 60 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 60 g cacao
• 50 g witte chocolade
• 50 g hazelnoten, gehakt
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een vierkant bakblik (23 x 23 cm) met bakpapier. Smelt de boter met de suiker en 200 gram van de pure chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat het mengsel in de kom iets afkoelen en klop geleidelijk de eieren erdoor.
2 Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de cacao, en voeg dit mengsel toe aan het choco-eiermengsel.
3 Schenk de massa in het bakblik. Hak de witte en de rest van de pure chocolade in stukjes en strooi die samen met de noten over de brownieplak.
4 Bak de brownieplak 25 minuten, tot-ie in het midden iets omhoogkomt. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
366 dagen lang lekker en divers koken?
Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!