Verse biologische cranberry’s (van Terschelling en Vlieland) zie je nu volop in de winkel. en omdat ze in cocktails, cakes, taart, toetjes en door de havercrunch zo ontzettend lekker zijn, doe je er goed aan om een voorraadje in te slaan. Wat niet opgaat, kun je makkelijk invriezen.
1. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, rietsuiker en haver en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en laat 15 minuten in de vriezer opstijven.
2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schep om met de ananas, cranberry’s, suiker en koekkruiden. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Verdeel het fruit over 6-8 ovenschaaltjes. Verkruimel het deeg grof over de schaaltjes. Schuif ze in de oven en bak ca. 20 minuten tot het kruimelkorstje goudbruin en krokant is. Lekker met dikke Griekse yoghurt.
Voor 6-8 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.