De warme gember en het friszoete fruit geven een geweldige smaak aan deze crumble. Een heerlijk toetje, ook voor kinderen! Serveer met een bolletje vanille ijs.
1 Zorg voor een middelhete (hout)oven (180ºC). Doe al het fruit, het sinaasappelraspsel en -sap plus de citroenverbena met 50 gram suiker in een braadslee. Zet ‘m voor in de oven en wacht circa 20 minuten tot een stroop ontstaat.
2 Maak de crumble (kan ook in een keukenmachine). Wrijf de bloem door de boter tot fijn ‘broodkruim’. Roer de havermout, de rest van de suiker en de gember erdoor.
3 Strooi de topping over het vruchtenmengsel en bak de crumble 40–45 minuten tot het fruit bubbelt en de bovenkant goudbruin is.
Recept Jamie Oliver
Fotografie David Loftus
6 personen
• 1 kg perziken, nectarines en pruimen, ontpit en in grote stukken gesneden
• 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd
• 150 g zachte bruine suiker
• schil en sap van 1 sinaasappel
• eventueel 4 takjes citroenverbena
• 100 g bloem
• 100 g koude boter
• 100 g havermout
• 3 stukjes stemgember, fijngesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.