Crumble met vruchten en gember

Intro

De warme gember en het friszoete fruit geven een geweldige smaak aan deze crumble. Een heerlijk toetje, ook voor kinderen! Serveer met een bolletje vanille ijs.

Ingrediënten

6 personen

• 1 kg perziken, nectarines en pruimen, ontpit en in grote stukken gesneden

• 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd

• 150 g zachte bruine suiker

• schil en sap van 1 sinaasappel

• eventueel 4 takjes citroenverbena

• 100 g bloem

• 100 g koude boter

• 100 g havermout

• 3 stukjes stemgember, fijngesneden

Bereiding



1 Zorg voor een middelhete (hout)oven (180ºC). Doe al het fruit, het sinaasappelraspsel en -sap plus de citroenverbena met 50 gram suiker in een braadslee. Zet ‘m voor in de oven en wacht circa 20 minuten tot een stroop ontstaat.

2 Maak de crumble (kan ook in een keukenmachine). Wrijf de bloem door de boter tot fijn ‘broodkruim’. Roer de havermout, de rest van de suiker en de gember erdoor.

3 Strooi de topping over het vruchtenmengsel en bak de crumble 40–45 minuten tot het fruit bubbelt en de bovenkant goudbruin is.

Recept Jamie Oliver
Fotografie David Loftus