Een heerlijk snackje voor bij de borrel dat ook nog eens gezond is! Op deze crostini’s doen we een heerlijke doperwten-tuinbonenpuree. Deze kleine peulvruchten bevatten veel thiamine, een B-vitamine die goed is voor ons hart. Doperwten leveren bovendien veel vitamine K, die goed is voor gezonde en sterke botten en bloedstollingen tegengaat.
1 Zet een grillpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Pureer ondertussen de basilicumblaadjes, knoflook en de meeste doperwten en tuinbonen in de keukenmachine.
2 Voeg dan de amandelen, wat rasp van de citroen, een scheutje citroensap, de ricotta en de olijfolie toe. Pureer alles glad en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer dan de rest van de doperwten en tuinbonen erdoor.
3 Gril de sneden brood tot ze een schroeipatroon hebben en beleg ze met de doperwten-tuinbonenpuree.
4 Rasp er vlak voor serveren eventueel wat van de parmezaan over, en versier de boterhammen met de erwtenscheuten.
Per portie 177 kcal, 6,7 g vet (1,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 22,2 g koolhydraten, 2,7 g suikers
8 personen
• blaadjes van 1 flinke bos basilicum
• 1 teen knoflook, gepeld
• 100 g doperwten
• 100 g tuinbonen, grote exemplaren dubbelgedopt
• 50 g amandelen
• 1 citroen
• 100 g ricotta
• 1 tl olijfolie
• 8 sneden volkorenbrood
• parmezaan, voor erbij
• handvol erwtenscheuten, voor erbij