8 personen
• blaadjes van 1 flinke bos basilicum
• 1 teen knoflook, gepeld
• 100 g doperwten
• 100 g tuinbonen, grote exemplaren dubbelgedopt
• 50 g amandelen
• 1 citroen
• 100 g ricotta
• 1 tl olijfolie
• 8 sneden volkorenbrood
• parmezaan, voor erbij
• handvol erwtenscheuten, voor erbij
1 Zet een grillpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Pureer ondertussen de basilicumblaadjes, knoflook en de meeste doperwten en tuinbonen in de keukenmachine.
2 Voeg dan de amandelen, wat rasp van de citroen, een scheutje citroensap, de ricotta en de olijfolie toe. Pureer alles glad en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer dan de rest van de doperwten en tuinbonen erdoor.
3 Gril de sneden brood tot ze een schroeipatroon hebben en beleg ze met de doperwten-tuinbonenpuree.
4 Rasp er vlak voor serveren eventueel wat van de parmezaan over, en versier de boterhammen met de erwtenscheuten.
Per portie 177 kcal, 6,7 g vet (1,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 22,2 g koolhydraten, 2,7 g suikers