Courgettefrieten met salsa

Courgettefrieten met salsa

Deze courgettefrieten zijn een gezonder alternatief voor de traditionele frietjes van aardappel. Serveer met een frisse tomaten- basilicumsalsa.

Bereiding

1. Verhit plantaardige olie in een frituurpan tot 180 ºC.

2. Meng de bloem, het venkelzaad en zout en peper in een kom.

3. Doe het geklopte ei in een tweede kom en de broodkruimels in een derde.

4. Haal de courgettefrieten door de bloem, dan het ei en dan de broodkruimels.

5. Frituur ze in porties en laat uitlekken.

6. Meng voor de salsa de rest van de ingrediënten in een kom en serveer bij de frieten.

4–6 personen

  • 3 el bloem
  • 1 tl venkelzaad, gekneusd
  • 2 eieren, geklopt
  • 250 g broodkruimels
  • 1 courgette, in frieten gesneden

Salsa

  • sap van 1 limoen
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 1 sjalotje, grof gesnipperd
  • 10 basilicumblaadjes, gescheurd

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine