‘Deze zoete salami, die bijna niet te onderscheiden is van een echte, maakte ik als kind vaak met mijn moeder. Het is heel makkelijk en als je alle ingrediënten klaar hebt staan, is het alleen een kwestie van samenvoegen en op laten stijven’, aldus Sarena Solari.
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Hang een hittebestendige kom boven een pan met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten. Meng de boter met de suiker. Meng hier ook het cacaopoeder en de marsala door.
2. Verkruimel met je handen de amaretti en de biscuitjes (er mogen nog grote stukken in zitten) en meng deze erdoor, samen met de gesmolten chocolade.
3. Voeg met 1 eetlepel tegelijk de melk toe tot je een deeg overhoudt dat bij elkaar blijft.
4. Leg het deeg in de lengte midden op een stuk bakpapier. Rol het papier op rond het deeg en vouw de uiteinden dicht. Rol er een laag aluminiumfolie om en vorm het deeg tot een salami. Leg hem 3 uur in de koelkast om op te stijven.
5. de salami uit de koelkast en haal het papier eraf. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en rol de salami erdoorheen zodat hij helemaal bedekt is met poedersuiker. Snijd hem voor het serveren in plakken van ca. 2 cm.
Dit recept komt uit het boek ‘Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari’ van Sarena Solari (€24,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 1 salami (ca. 16 plakken):
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.