Chocolade-salami

Chocolade-salami

‘Deze zoete salami, die bijna niet te onderscheiden is van een echte, maakte ik als kind vaak met mijn moeder. Het is heel makkelijk en als je alle ingrediënten klaar hebt staan, is het alleen een kwestie van samenvoegen en op laten stijven’, aldus Sarena Solari.

Bereiding



1. Smelt de chocolade au bain-marie. Hang een hittebestendige kom boven een pan met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten. Meng de boter met de suiker. Meng hier ook het cacaopoeder en de marsala door.

2. Verkruimel met je handen de amaretti en de biscuitjes (er mogen nog grote stukken in zitten) en meng deze erdoor, samen met de gesmolten chocolade.

3. Voeg met 1 eetlepel tegelijk de melk toe tot je een deeg overhoudt dat bij elkaar blijft.

4. Leg het deeg in de lengte midden op een stuk bakpapier. Rol het papier op rond het deeg en vouw de uiteinden dicht. Rol er een laag aluminiumfolie om en vorm het deeg tot een salami. Leg hem 3 uur in de koelkast om op te stijven.

5.  de salami uit de koelkast en haal het papier eraf. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en rol de salami erdoorheen zodat hij helemaal bedekt is met poedersuiker. Snijd hem voor het serveren in plakken van ca. 2 cm.

Dit recept komt uit het boek ‘Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari’ van Sarena Solari (€24,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 1 salami (ca. 16 plakken):

  • 80 g pure chocolade (minstens 70% cacaobestanddelen)
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 50 ml zoete marsala
  • 150 g amaretti (zie blz. 16)
  • 150 g biscuitjes
  • 3 el volle melk


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis BBQ-special