Je calorieënmeter begint hiervan te twinkelen. Maar zo nu en dan vind ik dat ik het verdien en dan staat deze brioche met vijgen op mijn wishlist.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
2. Snijd het briochebrood in de lengte doormidden en snijd iedere helft in 10 plakken.
3. Leg de sneetjes briochebrood op de ovenplaat – zorg ervoor dat ze dicht tegen elkaar aan liggen.
4. Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de suiker toe en blus af met de melk. Roer even goed door en smeer dit mengsel op de plakjes brioche.
5. Leg op ongeveer de helft van de sneetjes brioche een plakje vijg. Zet 10-15 minuten in de oven.
6. Lepel op ieder briochebroodje een theelepel hangop en bestrooi met het anijszaad.
Tips
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 1 ovenplaat
Bereiding 15 minuten; Oventijd 10-15 minuten
Extra nodig
bakpapier
steelpan
bakkwastje
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.