Cheesecake parfait met matcha

Cheesecake parfait met matcha

Sapporo is een geweldige stad in het noorden van Japan die bekend staat om het bier, gegrild lamsvlees en zuivelproducten, met name kaas en ijs. Het is, zoals je zou verwachten, een van de grootste drinksteden op deze planeet en ligt toevallig op dezelfde breedtegraad als Milwaukee, een andere stad die beroemd is om zijn bier en kaas. De zuivelcultuur is zo aanwezig in Sapporo dat veel lokale inwoners zullen kiezen voor een shime parfait in plaats van een typische hartige shime om een izakaya-maaltijd of een drinkavondje af te ronden. Dit ijsje heeft in wezen hetzelfde verzadigende doel als een kom ramen. Deze parfait in het bijzonder bevat de heerlijke combinatie van matcha, vanille en aardbei, een mooi samenspel tussen zoet, bitter, scherp en romig.

Bereiding

1. Klop de matcha met 1 eetlepel van de poedersuiker en 2 eetlepels van de single cream of slagroom glad en schenk door een kleine, fijne zeef om klontjes te verwijderen.

2. Meng de rest van de slagroom met de rest van de poedersuiker, de roomkaas en het vanillemerg of de vanillepasta en klop licht en luchtig. Spatel de jam en twee koekjes door het roomkaasmengsel.

3. Maak laagjes van het ijs, het roomkaasmengsel, de matcharoom, de aardbeien en de rest van de koekjes in hoge ijscoupes of cocktailglazen en garneer tot slot met een lepel van het roomkaasmengsel en aardbeien.

Combineer met:

  • Als je ’s avonds op het punt bent beland dat je een krankzinnig groot ijsje aan het eten bent, is het misschien tijd om te stoppen met drinken.

Voor 2 personen

  • 1 tl matchapoeder
  • 2 el poedersuiker
  • 100 ml single cream of slagroom
  • 80 g roomkaas
  • merg van 1 vanillestokje of 1 tl vanillepasta
  • 2 el aardbeienjam
  • 4 digestieve koekjes, verkruimeld
  • 500 ml vanille-ijs
  • 5-6 verse aardbeien, kroontjes verwijderd en gehalveerd

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine