Denken wij aan zomerfruit, dan denken wij als eerste aan meloen. Met frisse cantaloupe maak je deze heerlijke granita. Lekker als toetje of tussendoortje!
1. Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Snijd de meloen in stukjes en pureer ze met het sinaasappelsap.
2. Vermeng de moes met de afgekoelde siroop. Zet 1 uur in de vriezer. Breek het ijs met een vork en zet weer in de vriezer. Herhaal dit na 1 uur en dan na nog 1 uur.
3. Serveer de granita in schaaltjes, besprenkeld met grappa – of geef ’m erbij.
12 personen
• 100 g suiker
• 2 cantaloupes, gehalveerd en pitjes verwijderd
• sap van ½ sinaasappel
• grappa, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.