Als je deze bijzondere salade eenmaal hebt gehad, wil je het recept meteen weer maken. Dit goddelijke toetje maak je met karamel, koekjes en vers fruit. Een echt zomerdessert!
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bosvruchten, de citroenrasp en sap en 1 el suiker in een kom en roer door elkaar.
2. Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Als-ie vloeibaar wordt, voeg je de koekjes en amandelen toe. Roer dit alles door elkaar en schep het op de beklede bakplaat; laat het uitharden.
3. Schep de bosvruchten op bordjes, strooi het basilicum erover en schep er wat yoghurt op.
4. Breek het uitgeharde karamelmengsel in stukjes en verdeel die over het dessert.
2 personen
• 300 g gemengde bosvruchten (bramen, blauwe bessen, frambozen)
• geraspte schil en sap van 1 citroen
• 3 el poedersuiker
• 30 g bitterkoekjes (of lange vingers), in stukjes gebroken
• handvol marcona-amandelen, grof gehakt
• handvol blaadjes Grieks basilicum
• Griekse yoghurt, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.