Bosvruchtensalade

Intro

Als je deze bijzondere salade eenmaal hebt gehad, wil je het recept meteen weer maken. Dit goddelijke toetje maak je met karamel, koekjes en vers fruit. Een echt zomerdessert! 

Ingrediënten

2 personen

• 300 g gemengde bosvruchten (bramen, blauwe bessen, frambozen)

• geraspte schil en sap van 1 citroen

• 3 el poedersuiker

• 30 g bitterkoekjes (of lange vingers), in stukjes gebroken

• handvol marcona-amandelen, grof gehakt

• handvol blaadjes Grieks basilicum

• Griekse yoghurt, voor erbij

Bereiding



1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bosvruchten, de citroenrasp en sap en 1 el suiker in een kom en roer door elkaar.

2. Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Als-ie vloeibaar wordt, voeg je de koekjes en amandelen toe. Roer dit alles door elkaar en schep het op de beklede bakplaat; laat het uitharden.

3. Schep de  bosvruchten op bordjes, strooi het basilicum erover en schep er wat yoghurt op.

4. Breek het uitgeharde karamelmengsel in stukjes en verdeel die over het dessert.