Bloemkoolsoepje met blauwaderkaas

Bereiden

"Vanaf eind juni is de eerste Hollandse bloemkool van de volle grond pas weer verkrijgbaar: die rooster ik heel graag, om de pure smaak optimaal te kunnen proeven. Hierbij toch vast een soepje van de eerste uit de kas, omdat de bieslook al in mei bloeit, en blad en bloemen zo heerlijk smaken met bloemkool. De combinatie met de Hollandse blauwaderkaas zorgt voor een verrukkelijke smaaksensatie. Gooi de bloemen van bieslook niet weg: ze smaken heerlijk en zijn heel decoratief op al je voorjaarsgerechten." Natascha Boudewijn

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de prei tot deze glazig is. Voeg het laurierblad en de aardappelblokjes toe en bak even mee. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 12 minuten koken, of tot de roosjes en de aardappels gaar zijn.

Maak intussen de bieslookolie. Plet de fijngehakte bieslook een beetje in een vijzel. Doe er de olie bij met wat zout en meng goed. Zet apart.

Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kaas toe en roer even zodat de kaas smelt.

Dien op met de resterende kaas erop, druppel er wat bieslookolie over en maak af met wat fijngehakte bieslook.

-

Dit recept kom uit het kookboek 'Share. Vier seizoenen samen koken, eten & genieten' van Natascha Boudewijn (€ 27,95, Becht). 

Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!