1. Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine en maal ze in circa 1 minuut fijn.
2. Kook de bloemkoolroosjes in circa 6 minuten beetgaar in ruim water, giet ze af en spoel ze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de aardappel en ui circa 3 minuten, tot de ui glazig maar nog niet verkleurd is. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 8 minuten al roerend zachtjes pruttelen, tot de aardappel gaar is.
4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de bloemkool, kikkererwten, rozijnen en de citroenrasp toe en breng op smaak met citroensap en peper. Wees voorzichtig met zout.
4. Zet het vuur laag en leg de eieren in de curry om ze te verwarmen en de smaak van de curry op te nemen; dit duurt circa 3 minuten. Verdeel de curry over vier kommen en garneer met de gehakte koriander. Serveer de rijst erbij.
12 mnd+, bereiding ca. 35 min.
- 100 g bloemkool, in roosjes
- 1 el olijfolie
- 1 kleine aardappel, in blokjes
- ½ ui, gesnipperd
- 200 ml groentebouillon
- 170 ml kokosmelk
- 160 g zilvervliesrijst
- 40 g kikkererwten uit blik,
- afgespoeld
- 10 g rozijnen, geweld
- 1 tl citroenrasp
- citroensap naar smaak
- peper en zout
- 4 hardgekookte eieren
- 3 takjes koriander, fijngehakt
Voor de currypasta
- 1 ui, grof gesneden
- ½ stengel citroengras, grof gehakt
- 1 teen knoflook, grof gehakt
- 10 g verse gember, in plakjes
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen kurkuma
- 2 el olijfolie