Bananenbrood muffins met blauwe bessen

Bananenbrood muffins met blauwe bessen

We kunnen nooit genoeg krijgen van bananenbrood! Met een vleugje chocolade erin, spicy kruiden of omgedoopt tot handige go-to-muffins. Heb je nog een paar rijpe bananen liggen? Stop ze dan in deze bananenbroodmuffins, die zijn perfect voor deze baksels. Oh, en maak je er meer dan je op kunt? Je kunt ze heel goed invriezen, en nog slimmer: doe ze in porties in een zakje, dan hoef je ze niet allemaal tegelijk te ontdooien en geniet je er langer van.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Prak de bananen tot puree.

3. Voeg aan de geprakte bananen de bloem, het ei, blauwe bessen, honing en bakpoeder aan toe.

4. Meng alles goed door elkaar en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

5. Zet de muffins ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

Recept voor 4-6 muffins

Tijd: 10 min. + 20 min. in de oven

  • 2 (rijpe) bananen
  • 100 gram (spelt)bloem
  • half zakje bakpoeder
  • handje blauwe bessen
  • 1 ei
  • 2 eetlepel honing

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine